pondělí 9. května 2016

Alžběta a Imortela



Alžběta+Imortela Hk Striga

Music Bar Striga Hk


Potkali se ne u Kolína, ale u Hradce dvě kapely s libozvučnými ženskými jmény.  Škoda, že slovo "nesmrtelný", které má zřejmě evokovat ta druhá, se píše se dvěma em (Immortal)

Podle popisků plakátu kapely slibovaly průměrný gothic/rock a hard-rock/heavy metal.




Imortela

http://bandzone.cz/imortela1

Imortela
První vystoupila novobydžovská melodic-metalovka. Na živo o chlup lepší, než z nahrávek, zpěvačka usilovně se snažící o kvazi-divadelní výstupy působí lehce rozpačitě.  Oznamovat písně stylem, jakým trhovec vyvolává své zboží, se možná hodí před plný stadion, ale ne před skoroprázdnou Strigu.
Celkově kapela nenadchne a neurazí a připomene, že se budu muset  po delší době vydat za nějakou kapelní srdcovkou, protože se mi tyto poslechovky začínají zajídat.  Nebo by stačilo zase natrefit na nějaké nadějné začátečníky :)



Alžběta

Alžběta
http://bandzone.cz/alzbeta
http://www.alzbeta.org/

Alžběta, jak se potvrdilo mé zdání, hraje dlouho (s přestávkami od 1997) a má drobnou stabilní  posluchačskou základnu, půlka osazenstva Strigy měla alžbětí trička, u vchodu měla poté vlastní merch a chování poněkud primadonské, jako se sluší u provinčních hvězdiček ("vypěnte kurva tu zářivku někdo, mě to irituje!")

Jako byla vystrojená zpěvačka z Imortely, i zpěvák Alžběty byl vymóděný dle posledního gotického proudu - dlouhou černou sukni s cvočky a kroužky, prapodivnou halenu-vestu a bodcové nátepníky, až to vypadalo, že se bude hrát ultra-true-norvegian black metal :-D  Už jen war-paint chyběl.

Divadelními kousky pokračovala i Alžběta, kdy (asi tématicky?) hudební vystoupení doplňovalo poskakování postavy v kostýmu nejprve semetriky v županu, s natáčkami na paruce, posléze čerta a trestance (?). Účel mi unikal, ale přítomní asi na rozdíl odemne věděli o co jde a dobře se u toho bavili. A nebo nemuseli celý večer cumlat birel :-D



 Bandzone kalendář:

http://bandzone.cz/koncert/405981-hradec-kralove-music-bar-striga-alzbeta-imortela

Xichto kniha (odkaz na fotogalerii akce)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1168483929870881.1073742012.645662198819726&type=3

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.